nuffnang ads

Tuesday, 25 February 2014

click kopitiam

 Assalamualaikum..

betul ke penang syurga makanan?
kalau orang datang sini je mesti cari tempat makan yang best2 kan..
aku?aku memang fail bab2 cari makan ni.balik2 tempat yang sama je.kalau sekali makan dah puas hati alamatnya kedai tu je la yang aku tuju.tapi sejak2 aku like page penang halal food, mula la aku pun tergedik2 nak try..en.suami la jadi mangsa  sebab dia ni kureng sikit makan kat luar.ala sekali sekala apa salahnya kan..

sabo je la 3 minggu tengok orang dok share macam2 makanan best2.nak kuar gi cari rasa macam buang masa je.baik dok umah baca buku.kena pulun la walaupun sekadar midterm karang carry mark sikit melopong plak..so bila dah abis intensif ni memang nak balas dendam abis-abisan:)

target pertama...dekat2 umah je..dekat umah mcK..hujung jalan nasi kandar kayu.kat bangunan CEO..
CLICK KOPITIAM..sebenarnya nak mencari spoof burger, pun sebab orang share kat page tu.menarik plak tengok burger ada kaler hitam hijau kuning tu.tapi nanti dulu sebab niat nak makan chicken chop satay kat kopitiam ni.stall spoof burger ni kat tempat yang sama gak..ada share kot diorang ni..
tempat ok, boleh makan kat meja luar @ nak privacy boleh makan kat dalam.sambil makan boleh dengar lagu2 evergreen yang dorang pasang.kira santai la..

kami order 2 set chicken chop satay, 1 set special plate, 1 cawan espresso, 1 gelas air ape aku tak ingat nama - mix sprite, kiwi,nata de coco..


kami amik seat luar..lebih santai.lagipun bukan jalan utama so xde la habuk2 yang boleh merencatkan mood nak makan

 chicken chop percik..RM13.90..kuah percik tu agak manis tapi manis yang boleh diterima tekak.bagi aku ok, sedap..tapi kalau bawang tu tukar ngan bawang holland & kobis tu kalau mix dengan mayonis @ thousand island maybe akan lebih terangkat daripada makan raw cenggitu..

ni special plate RM 5.90..yang tu je so bagi aku xde la special sangat

ada juga nasi lemak bokeh katanya..banyak variasi.tak order so xtau sedap ke tak.


air ijau tu RM3.90..nampak tak kucing tu nak share minum huhu

stall spoof burger..next time rasa..harga standard la harga penang.burger single je dah RM5.90..agaknya kalau tower tak tau la berapa..tapi yang bestnya aku tengok patty burger tu diorang buat sendiri.tapi agak kecil saiznya huhu


kesimpulannya, so-so je..kitorang makan memang licin tapi takde la mengigau2 nak datang lagi..
dah bayar dah konyok2 resit baru perasan ada cetak kat resit tu "next visit entitled 5% discount.please keep this receipt"
nampak tak strategi pemasaran diorang.tapi bagi aku kalau hidangan tu betul2 mantop takde discount pun berkoyan2 orang datang kan.

~ blog saya..cerita saya~

12 comments:

  1. husband saya pun jenis kalau dah ok kat satu kedai tu susah nak try kedai lain yg tak ketahuan.. tapi skang saya pujuk sesikit ajak makan menu lelain..hahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau kedai tak ketahuan tu sedap takpe la, berbaloi2...ni bila 1st time try pun dah hampeh memang sepanjang jalan la dok bebel huhuhu paling tak best kita la kena kondem sebab kita yang ajak pi huhu

      Delete
  2. sedap je nengok chicken chop percik..eh xpnh dengar plokk..mesti sedapkan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh la..tapi manis sikit kuahnya..sape yang tak makan manis memang tak lalu punya la

      Delete
  3. Betul lah Zie kalu sedap takda receipt 5% tu pun mesti orang akan ulang-ulang datang. Kak azie pun peminat chicken chop tp selalu akan ambil kisah juga saladnya. Kalu sedap memang akan makan coleslaw tu sampai habis punya...!

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul kak azie..salad tu yang penting..kalau tak rasa hambar je kan.tak complete..

      Delete
  4. Dah konyok baru perasan? Kiranya masih valid lagi tak tu karang?

    ReplyDelete
    Replies
    1. valid lagi kot hehe nampak lagi tulisan 5% tu:p tapi entah tahun bila next visit i pun tak tau kikiki

      Delete
  5. salam...saja nk buat pembetulan... harga single spoof burger dari rm4.50..mana ada 5.90... homemade patty..sharp cheese...bun bukan bun burger tepi jalan heheh...stakat ni yg termurah kt png...triple baru rm7.70 - rm8.40.. tak mcm burger2 lain sampai mencecah rm20...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam..oo ampun2..saya pun tengok sepintas lalu je..nampak macam 5.90..

      Delete
  6. Laaaa, Mck tak tau pun pasal cafe ni...rupanya dok bawah idong ja...(idong tinggi sgt kot :))...o ok nanti2 nak ajak PcK try

    ReplyDelete
    Replies
    1. psstt....mck masak lagi sedap kot..

      Delete

nak komen?...silakan:)